joi, 9 decembrie 2010

Camera Deputatilor a aprobat marirea concediului pentru sarcina si lauzie 08/12/2010

In sedinta comuna, membrii Comisiei pentru munca si protectie sociala si cei ai Comisiei pentru sanatate si familie din Camera Deputatilor au aprobat o initiativa legislativa care prevede marirea concediului pentru sarcina si lauzie de la 126 de zile la 168 de zile, a declarat marti, pentru AGERPRES, presedintele Comisiei pentru munca, deputatul Victor Paul Dobre.

Comisiile reunite au respins, in cadrul aceleiasi sedinte comune, un proiect de lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 36/2010, care avea in vedere controlul celor care sunt in concediu medical.

In Comisia de sanatate, unde majoritatea membrilor sunt medici cu renume proiectul de lege a fost respins. "Membrii comisiei au considerat ca sistemul de control pe care-l impune este excesiv", a precizat Victor Paul Dobre. Asadar in sedinta de marti Comisiile reunite au decis intocmirea unui raport de respingere. In continuare ambele proiecte de lege vor intra in dezbaterea plenului dar data dezbaterii lor nu poate fi precizata avand in vedere prioritatile legislative ale momentului cum ar fi Legea bugetului pentru 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu