marți, 5 ianuarie 2010

Salariul minim pentru bugetari va fi de 705 lei, incepand cu 1 ianuarie 2010

Legea salarizarii unitare nu va diminua venitul minim brut al personalului platit din fonduri publice, astfel ca bugetarii al caror salariu de baza nu depaseste 705 lei/luna vor beneficia de o majorare, incepand cu 1 ianuarie 2010, venitul lor lunar brut urmand a se ridica la aceasta suma, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Muncii (MMFPS).
Legea –cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 762 din 9 noiembrie 2009, iar anumite prevederi ale prezentei legi au intrat in vigoare de la data de 1 ianuarie 2010.

Actul normativ se va aplica etapizat, in perioada 2010 – 2015.

Potrivit MMFPS, vor exista majorari succesive si diferentiate a salariilor de baza, a soldelor functiilor de baza pentru personalul militar si a indemnizatiilor lunare de incadrare, astfel incat la sfarsitul intervalului sa se ajunga la un raport intre salariul de baza minim si cel maxim in sectorul bugetar de 1 la 12.

In acest context, la trecerea de la actualul sistem de salarizare la noul sistem de salariare, atat in anul 2010, cat si in perioada de implementare a legii, nu va fi diminuat salariul brut de care beneficiaza personalul potrivit actualelor reglementari.

Astfel, salariile de baza si soldele functiilor de baza, care la data de 31 decembrie 2009 aveau o valoare mai mica de 705 lei/luna, vor fi majorate la aceasta valoare, incepand cu data de 1 ianuarie 2010.

“In vederea simplificarii sistemului de salarizare si ierarhizare, proces ce se va realiza in cursul anului 2010, fost infiintata, potrivit legii, o comisie bipartita, alcatuita din specialisti ai ministerelor si reprezentanti ai confederatiilor sindicale reprezentative la nivel national”, se mai arata in comunicatul de presa.

Prima intalnire a comisiei va avea loc, miercuri, la sediul MMFPS.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu