marți, 7 aprilie 2009

Interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat pentru pensii mai mari de 1693 lei

Ieri Premierul Emil Boc a anuntat ca Guvernul Romaniei a analizat, in prima lectura, proiectul de lege pentru reglementarea sistemului de cumul al pensiilor mai mari decat salariul mediu brut pe economie cu veniturile salariale de la stat.

Proiectul de lege stabileste ca pensionarii pentru limita de varsta, precum si cei ai institutiilor din sistemul justitiei, apararii, ordinii publice si sigurantei nationale vor putea cumula pensia cu veniturile obtinute dintr-o functie remunerata de la bugetul de stat numai in masura in care cuantumul pensiei nu depaseste nivelul salariului mediu brut aferent anului pentru care se face plata.
Primul-ministru Emil Boc: „Toti pensionarii care au o pensie sub 1693 lei vor putea cumula pensia cu salariul la stat. Cei care au pensie mai mare de 1693 lei vor trebui sa opteze intre pensie si salariu”.
http://www.enewslettere.ro/rsd/par.php?url=legislatiamuncii.ro/Stiri/n2/2594/interzicerea-cumulului-pensiei-cu-salariul-de-la-stat-pentru-pensii-mai-mari-de-1693-lei.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu