luni, 26 ianuarie 2009

Indemnizatie concediu medical

Veniturile obtinute in baza unei conventii civile dau dreptul la concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani?

INTREBARE:
" Veniturile obtinute in baza unei conventii civile dau dreptul la concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani si la indemnizatia aferenta? "
RASPUNS:

Veniturile realizate in baza unei conventii civile timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului dau dreptul la concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani si la indemnizatia aferenta, conform art. 1 alin. (1) si alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare.
Precizam ca prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se intelege: venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege.
(A se vedea in acest sens si A. Cioriciu Stefanescu, Calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului – consideratii, pe www.Avocatnet.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu