luni, 14 martie 2011

Impozitarea tichetelor de masa

In conformitate cu prevederile anterioare ale codului fiscal tichetele de masa si drepturile de hrana acordate de angajatori angajatilor nu erau incluse în veniturile salariale si nu erau impozabile, conform modificarilor recente, s-a eliminat aceasta facilitate pentru tichetele de masa.

Totusi, prin modificarile aduse Codului Fiscal se introduce doar impozitarea cu 16% a tichetelor de masa ale angajatilor, acestea ramanand in continuare scutite de la plata celorlalte contributii (contributiile sociale obligatorii).

In acest context, tichetele de masa isi pastreaza partial avantajele fiscale.
Care este regimul fiscal aplicabil tichetelor cadou oferite de angajatori salariatilor?

Conform prevederilor art . 55 “Definirea veniturilor din salarii” din Codul Fiscal (alin. 1 si 3) si pct. 70 din Normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal “sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani si/sau în natura obtinute de o persoana fizica ce desfasoara o activitate în baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, indiferent de perioada la care se refera, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acorda. ”

La stabilirea venitului impozabil din salarii se au în vedere si avantajele primite de persoana fizica, cum ar fi cadourile primite cu diverse ocazii, cu exceptia celor mentionate la art. 55 alin. 4 lit. a din Codul fiscal.

Nu sunt incluse insa si nu sunt impozabile veniturile reprezentând cadouri pentru copiii minori ai salariatilor, cadourile oferite salariatelor, (…) acordate de angajator pentru salariatii proprii sau alte persoane, astfel cum este prevazut în
contractul de munca.

Cadourile oferite de angajatori în beneficiul copiilor minori ai angajatilor, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în masura în care valoarea cadoului oferit fiecarei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depaseste 150 lei.

Plafonul stabilit pentru cadourile oferite de angajatori copiilor minori ai angajatilor cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie se aplica atât darurilor constând în bunuri, cât si celor în bani, în cazul tuturor angajatorilor de forta de munca.

In concluzie, nu este impozabila valoarea tichetelor cadou oferite copiilor minori ai angajatilor, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cele oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie, pâna la limita maxima de 150 de lei pentru fiecare persoana.

Suma care depaseste aceasta limita, precum si valoarea tichetelor cadou acordate salariatilor cu alte ocazii decât cele mentionate mai sus reprezinta avantaje si se impoziteaza potrivit prevederilor art. 57 din Codul fiscal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu