luni, 22 iunie 2009

Concediul de crestere a copilului, obiect de negociere la nivel european 19/06/2009

Dupa sase luni de negocieri intre partenerii sociali europeni, ieri s-a incheiat noul acord-cadru privind concediul pentru cresterea copilului, care mareste durata concediului pentru cresterea copilului de la trei la patru luni pentru fiecare parinte si se aplica tuturor lucratorilor angajati, indiferent de forma contractului lor de munca.

Acordul ofera o protectie sporita nu numai impotriva concedierilor, ci si impotriva oricarui tratament defavorabil determinat de exercitarea dreptului la concediu pentru cresterea copilului.

Vladimír Spidla, Comisarul pentru ocuparea fortei de munca, probleme sociale si egalitatea de sanse: “Acest acord dovedeste faptul ca parteneriatul social european functioneaza si produce rezultate concrete pentru lucratori si intreprinderi in Europa. Acest acord abordeaza in mod concret unul dintre obiectivele prioritare pentru egalitatea intre femei si barbati si demonstreaza vointa de a gasi solutii pentru ameliorarea echilibrului intre viata familiala si viata profesionala, tinand cont in acelasi timp de diversitatea cadrelor de reglementare nationale, de practici si de traditii”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu