luni, 29 noiembrie 2010

COR valabil 1 ianuarie 2011

HOTĂRÂRE
privind aprobarea structurii Clasificării Ocupaţiilor din România – nivel grupă de bază


În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

ART. 1 Se aprobă structura Clasificării Ocupaţiilor din România - nivel grupă de bază, conform Clasificării Internaţionale Standard a Ocupaţiilor - ISCO 08, prevăzută în anexa, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

ART. 2 Clasificarea Ocupaţiilor din România la nivel de ocupaţie (şase caractere) se aprobă prin Ordin comun al ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale şi al preşedintelui Institutului Naţional de Statistică care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

ART. 3 Clasificarea Ocupaţiilor din România constituie cadrul unitar de interes general, a cărei utilizare este obligatorie pentru ordonarea informaţiilor referitoare la ocupaţii.

ART. 4 Clasificarea Ocupaţiilor din România se aplică în toate domeniile de activitate economică şi socială şi este obligatorie pentru toate organele administraţiei publice centrale şi locale, unităţi bugetare, agenţi economici, indiferent de forma de proprietate, organizaţii patronale, sindicale, profesionale şi politice, fundaţii, asociaţii şi alte persoane fizice şi juridice care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României, la completarea documentelor oficiale ori de câte ori se cere precizarea ocupaţiei.

ART. 5 (1) Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Institutul Naţional de Statistică asigură, la cererea utilizatorilor, actualizarea Clasificării Ocupaţiilor din România în concordanţă cu modificările care se produc în structura economiei naţionale şi în legislaţia specifică în vigoare.
(2) Actualizarea Clasificării Ocupaţiilor din România la nivel de ocupaţie se aprobă prin Ordin comun al ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale şi al preşedintelui Institutului Naţional de Statistică, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

ART. 6 Prezenta hotărâre intră în vigoare la data de 01 ianuarie 2011.


PRIM - MINISTRU,

EMIL BOC

*

Anexa - Structura Clasificării Ocupaţiilor din România – nivel grupă de bază

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu