marți, 29 septembrie 2009

Călătoriile gratuite în interes personal pe căile ferate române

Salariaţii aflaţi în concediu plătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani şi membrii de familie ai acestora beneficiază de permise de călătorie pe căile ferate române în interes personal în aceleaşi condiţii ca şi ceilalţi salariaţi, dacă contractul colectiv de muncă nu conţine alte prevederi în acest sens.
Pensionarii pentru invaliditate de orice grad, cauzată de accidente de muncă sau de evenimente de cale ferată, proveniţi din salariaţii unităţilor prevăzute la art. 1-3 din ordonanţă, precum şi membrii lor de familie beneficiază de permise de călătorie pe căile ferate române în mod gratuit, indiferent de vechimea avută în aceste unităţi.
(Ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii nr. 912 din 4 septembrie 2009 privind modificarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 2.065/2004 pentru aprobarea metodologiilor de aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 112/1999 privind călătoriile gratuite în interes de serviciu şi în interes personal pe căile ferate române, republicată, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 624 din 17 septembrie 2009)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu