luni, 4 octombrie 2010

Angajata in CCC revine la serviciu inainte de termen

Intrebare:
Avem o angajata in CCC pana la data de 06.01.2010. Angajata a anuntat societatea ca doreste sa se intoarca la serviciu incepand cu data de 01.05.2009. Noi am angajat pe altcineva pe perioada determinata, pana la 06.01.2010, intrucat angajata a depus o cerere pe propria raspundere prin care solicita CCC pana la implinirea, de catre copil, a varstei de 2 ani. Cum procedam? Il concediem pe cel angajat pe perioada determinata?

Raspuns:
Conform Codului muncii, pana cand copilul implineste varsta de 2 ani angajata se poate reintoarce oricand la serviciu si poate reintra oricand in concediul de crestere si ingrijire a copilului. Deci in calitate de angajator sunteti obligat sa o reprimiti pe salariata. Salariatul angajat in locul dansei trebuia sa fie incadrat "pana la intoacererea titularului" si nu pe perioada determinata (conf art 82 alin (2) din Codul muncii). Nu-i puteti desface contractul de munca angajatului pe perioada determinata, intrucat daca acesta din urma va actioneaza in instanta are toate sansele sa castige.

In concluzie, va recomandam sa reprimiti salariata care este in concediu de crestere copil pana la doi ani pe postul pe care l-a detinut inainte sa intre in concediu si propuneti salariatului angajat cu contract de munca pe durata determinata o alta functie cu atributii conforme cu pregatirea acestuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu