vineri, 29 octombrie 2010

Neacordare deducere personala pentru fractiune de luna la angajare

Norme Codul Fiscal :
"121. In cazul in care un angajat care obtine venituri din salarii la functia de baza se muta in cursul unei luni la un alt angajator, calculul impozitului se face pentru fiecare sursa de venit (loc de realizare a venitului).
Deducerea personala se acorda numai de primul angajator, in limita veniturilor realizate in luna respectiva, pana la data lichidarii.
Daca reangajarea are loc in aceeasi luna cu lichidarea, la stabilirea bazei de calcul pentru determinarea impozitului lunar aferent veniturilor realizate in aceasta luna de la angajatorul urmator nu se va lua in calcul deducerea personala.
122. Impozitul calculat si retinut lunar se vireaza la bugetul de stat pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se platesc aceste venituri."

Asta inseamna ca daca angajezi o persoana de pe 15 ale lunii, care a mai lucrat in alta parte cu functie de baza, nu trebuie sa ii dai deducere personala. Asta e valabil numai pe prima luna, dar incepand cu luna urmatoare se acorda deducere personala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu