miercuri, 29 septembrie 2010

Referat privind savarsirea unei abateri disciplinare

Angajator .............................................................................................
Adresa ..................................................................................................
Inregistrata la Registrul Comertului din ...... sub nr. J.../...../.....
C.U.I. ....................................................................................................
Telefon: ......................................./Fax: ..............................................


REFERAT PRIVIND SAVARSIREA UNEI ABATERI DISCIPLINARE
(art. 263-268 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii)

In atentia dlui ................................................(1)

Subsemnatul ........................................................, sef al sectiei instalatii si echipamente electrice, in virtutea atributiilor stabilite prin fisa postului, va aduc la cunostinta urmatoarele:

In data de (2)…………………… la orele………., in timp ce efectuam o verificare de rutina a modului in care au fost puse in functiune instalatiile electrice de catre colegii din subordine, precum si a folosirii corecte a echipamentelor de protectie, am constatat ca dl ........................................................, incadrat in functia de muncitor calificat, a inceput programul de lucru in echipament neadecvat activitatii sale.

Dl ........................................................ nu purta combinezonul si cizmele de protectie si efectua lucrari la instalatia electrica fara a utiliza manusile izolatoare. Mai mult, dansul avea atributii in verificarea si asigurarea mediului uscat in care trebuie sa functioneze sursele de alimentare ale instalatiilor. De asemenea, am constatat prezenta in incapere a unui recipient cu apa.(3)

Dl ........................................................ nu a remediat imediat deficientele pe care le-am constatat, motiv pentru care la orele ......................... acesta s-a aflat in pericolul de a produce un accident de munca prin electrocutare.

Fata de cele relatate mai sus, in temeiul art. 37 din Regulamentul intern si art. 82 din Contractul colectiv de munca la nivel de unitate (4), va rog sa dispuneti masurile pe care le considerati corespunzatoare.(4)

Data: Semnatura
…………. ……….....….


Note:

(1) De exemplu:
– seful compartimentului din care face parte salariatul;
– un organ de control intern sau din afara companiei;
– prin autosesizare, atunci cand persoana abilitata sa aplice sanctiunea constata in mod direct savarsirea unei abateri disciplinare;
– orice alta persoana care, avand cunostinte despre savarsirea abaterii, sesizeaza conducerea companiei in acest sens.
(2) Se va preciza cu exactitate data savarsirii abaterii disciplinare.
(3) Se prezinta in detaliu abaterile disciplinare savarsite, imprejurarile si consecintele lor. Se prezinta in detaliu obligatiile de serviciu/normele de comportare incalcate.
(4)Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio sanctiune nu poate fi dispusa inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu