joi, 16 septembrie 2010

Salariul dupa reluarea activitatii dupa CCI

Salariul dupa reluarea activitatii dupa concediul pentru cresterea copilului - sectorul bugetar
Autor: Ana Cioriciu Stefanescu
Publicat la: 16 Iunie 2008Ce se intampla cu salariul persoanei care a reluat activitatea dupa concediul pentru cresterea copilului (in sectorul bugetar)? Potrivit art. 9 din Ordonanta Guvernului nr. 10/2008 privind nivelul salariilor de baza si al altor drepturi ale personalului bugetar salarizat potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza pentru personalul contractual din sectorul bugetar si personalului salarizat potrivit anexelor nr. II si III la Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza in sectorul bugetar si a indemnizatiilor pentru persoane care ocupa functii de demnitate publica, precum si unele masuri de reglementare a drepturilor salariale si a altor drepturi ale personalului contractual salarizat prin legi speciale, in vederea stabilirii salariului de baza, in termen de 15 zile de la reluarea activitatii, persoanele angajate in sectorul bugetar care s-au aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si cele ale caror contracte individuale de munca au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, si care nu au prestat activitate in ultimele 12 luni vor fi evaluate prin examenul de testare a cunostintelor profesionale, organizat in acest scop de angajator, urmandu-se procedura reglementata de actele normative in materie.
In cazul nepromovarii examenului persoanei respective i se acorda salariul de baza avut anterior sau, dupa caz, salariul de baza minim al functiei detinute anterior.
Daca persoana a promovat examenul, salariu se va stabili corespunzator cu luarea in considerare a perioadei de suspendare ca vechime in specialitate, intrucat art. 18 alin. (7) din Ordonanta de urgenta nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, dispune ca perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu