joi, 16 septembrie 2010

CM in preaviz

Concediul medical in timpul preavizului
Autor: Ana Cioriciu Stefanescu
Publicat la: 25 Iunie 2008
Daca dupa depunerea demisiei si intrarea in preaviz conform legii de a doua zi angajatul nu se mai prezinta la locul de munca motivand medical absenta, care este procedura legala de incetare a contractului de munca?
Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.

Acesta incepe sa curga de comunicare dar nu include si data comunicarii.

In conformitate cu art. 50 lit. b) din Codul muncii contractul individual de munca se suspenda de drept in situatia cand salariatul se afla in concediu pentru incapacitate temporara de munca.

Potrivit art. 79 alin. (6) din acelasi act normativ in situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.

Deci la incetarea cauzei de suspendare, termenul din preaviz ramas va curge iar la expirarea lui are loc si incetarea contractului individual de munca. Desigur, angajatorul poate renunta si dupa incetarea motivului de suspendare la termenul ramas.

plus:
Ordinul nr. 498/2008 privind organizarea, coordonarea si controlul activitatilor de inspectie a muncii, de prevenire a riscurilor profesionale si de protectie a lucratorilor la locul de munca in MIRA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu