luni, 19 octombrie 2009

Se poate lua concediu de odihna dupa concediul pentru cresterea copilului?

14 Octombrie 2008Autor: drd. Ana Cioriciu Stefanescu


" Pot sa intru in concediu de odihna incepand din ziua in care copilul meu implineste 2 ani, zi in care ar trebui sa ma intorc la munca? Mentionez ca sunt in concediu de crestere si ingrijire copil?"
Potivit art. 18 alin. (7) din Ordonanta Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare, perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.
Aceasta inseamna ca aceea perioada se asimileaza muncii efective, incat dupa reluarea activitatii, in urma incetarii concediului pentru cresterea copilului, puteti efectua concediul de odihna aferent anului calendaristic, ca si cum nu ati fi interupt munca, in baza programarii colective (stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor), sau a programarii individuale (stabilite de angajator cu consultarea dumneavoastra).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu