joi, 1 octombrie 2009

Functionarul public poate desfasura activitate remunerata in calitate de administrator in cadrul unei asociatii de proprietari

1 Octombrie 2009Autor: drd. Ana Cioriciu Stefanescu


" Intrebarea cititorului: "Functionarul public poate desfasura activitate remunerata in cadrul unei asociatii de proprietari?""


Raspuns:

Potrivit art. 94 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare, exista incompatibilitate pentru functionarii publici in situatia in care acestia detin alte functii si desfasoara alte activitati, remunerate sau neremunerate in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, in cadrul unei asociatii familiale sau ca persoana fizica autorizata.

Conform art. 3 lit. g) din Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, aceasta reprezinta o forma de asociere autonoma si nonprofit a majoritatii proprietarilor dintr-un condominiu.

Deci, functionarul public poate desfasura activitate remunerata in calitate de administrator in cadrul unei asociatii de proprietari.
Articolul urmator (2 din 600)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu